Wyniki wyszukiwania dla cwikla pasteryzacja
Artykuły cwikla pasteryzacja
Wszystkie
Podstawowym warunkiem, gwarantującym świeżość naszych misternie przygotowywanych dżemów, konfitur, musów, marmolad i galaretek jest utrwalenie ich...
Wielu Polaków na Wielkanoc przygotowuje buraczki. Są świetnym dodatkiem do obiadu lub kolacji. Przekonaj się, jak zrobić domową ćwikłę z chrzanem i...
Ćwikła z chrzanem jest częstym dodatkiem do obiadu. Nic dziwnego, to pyszne i zaskakujące połączenie słodyczy buraków z ostrością chrzanu. Dowiedz...
Lato to doskonały czas na przygotowywanie domowych przetworów. Aby twoje ulubione dżemy, soki i sałatki w słoikach przetrwały jak najdłużej, koniec...
Przygotowując się do Wielkanocy, wiele gospodyń już z wyprzedzeniem myśli o pysznym dodatku do gotowanych jajek oraz świątecznych wędlin. Mowa tu o...
Za oknami skwar, a my głowimy się co podać najbliższym na obiad. Ten wymarzony powinien być lekki, pożywny i pyszny.
Pasteryzacja ogórków konserwowych to znana metoda przedłużania trwałości tych popularnych warzyw. Zabezpiecza przed rozwojem bakterii, grzybów i dr...
Poszukiwania idealnej diety wyszczuplającej to zajęcie męczące i frustrujące. A jest przecież prosty sposób na schudnięcie - kapusta kiszona! Odchu...
Chcąc zachować smak gorących, wielu z nas przygotowuje przetwory i weki. Niestety, czasem zdarza się, że po otwarciu słoika naszym oczom ukaże się...
Zima to pora roku, która ma wiele plusów. Śnieżne krajobrazy, relaks przy kominku i święta z rodziną - wszystko to ma swój urok, ale brakuje isto...
Otwierasz słoiczek własnoręcznie przygotowanego dżemu czy przecieru i zamiast apetycznych przetworów, widzisz pleśń. Jak uniknąć takiej przykrej ni...
Robienie przetworów w warunkach domowych wraca do łask. Cenimy je znacznie wyżej niż te ze sklepu. Aby jednak móc delektować się własnoręcznie przy...
Roślina wykorzystywana od setek lat w polskiej kuchni i medycynie naturalnej. Stanowi jeden z obowiązkowych składników wielkanocnego koszyczka. Jes...
Wielkanoc kojarzy się głównie z pieczeniem babek i mazurków, faszerowaniem jajek, parzeniem białej kiełbasy oraz gotowaniem żurku. Jaka tradycja kr...
Koniec lipca, sierpień i początek września to miesiące, w których na naszych stołach goszczą młode warzywa i świeże owoce, to także czas kiedy przy...
Pysznie smakują na kanapkach, są rewelacyjnym dodatkiem naleśników i domowych ciast. Powidła śliwkowe można również dodać do pieczonych mięs lub za...
Lato powoli się kończy, pogoda jeszcze dopisuje, choć doskonale wiemy, że za chwilę przyjdzie jesienna słota i zimowe mrozy. To jednak nic straszne...
Kanapki to wciąż jedno z najpopularniejszych dań śniadaniowych. Jak odmienić ich smak, by zachwycały swoją oryginalnością i smakiem? Oto kilka pomy...
Wielkanoc, inaczej zwana Paschą, jest najstarszym, największym i najuroczyściej obchodzonym świętem wszystkich chrześcijan, obchodzonym na pamiątkę...
Przygotowywanie przetworów to świetny sposób, aby zabezpieczyć się np. przed brakiem świeżych owoców czy warzyw podczas zimy. Gotowe słoiki sprawdz...
Na sklepowych półkach, o każdej porze roku znaleźć możemy całą gamę słodkich przetworów. Kuszą nas dżemy, powidła, marmolady czy syropy z egzotyczn...
Na sklepowych półkach, o każdej porze roku znaleźć możemy całą gamę słodkich przetworów. Kuszą nas dżemy, powidła, marmolady czy syropy z egzotyczn...