Grill - temat specjalny

„Bake Off Junior” - poznajmy uczestników!

Poznajcie uczestników, którzy zawalczą o miano Polskiego Mistrza Wypieków „Bake Off Junior" i 25 tysięcy złotych.

Małgorzata Kosior, 12 lat, Ząbki

Zaczęła piec, kiedy miała 9 lat. Jest uczennicą szkoły podstawowej i szkoły muzycznej. Obok szlifowania kulinarnych umiejętności jej największą pasją są: gra na fortepianie, taniec i aktorstwo. Jej specjalnością jest szarlotka według przepisu przekazywanego w jej rodzinie z pokolenia na pokolenie oraz tiramisu według receptury stworzonej przez jej tatę.

Maria Deperas, 13 lat, Chotomów

Uczennica ósmej klasy szkoły podstawowej. Pierwszy wypiek wykonała w wieku ośmiu lat. Metodą prób i błędów udało się jej stworzyć własną wersję makowego tortu. Popisowym deserem jest tarta cytrynowa. Gra na fortepianie i gitarze akustycznej. Interesuje się fotografią kulinarną, piłką ręczną, windsurfingiem i muzyką. Uczęszcza na zajęcia kulinarne, na których poznaje m.in. różne techniki kulinarne i specjały kuchni z całego świata.

Julia Tarach, 11 lat, Polkowice

Uczy się w szkole podstawowej. Piecze od roku pod okiem mamy, cioci i pani w szkole. Zamierza rozwijać swoje umiejętności nie tylko w programie, ale również na specjalistycznych kursach i szkoleniach. Interesuje się robotyką, gotowaniem i koszykówką.

Julia Kucharzewska, 12 lat, Lublin

Uczennica Szkoły Sióstr Urszulanek Unii Rzymskiej w Lublinie. Przygodę z pieczeniem zaczęła jako kilkuletnia dziewczynka. Jej popisowym wypiekiem jest tarta czekoladowa. W przyszłości chciałaby zostać architektem lub prowadzić warsztaty kulinarne.

Wiktoria Pacut, 13 lat, Sosnowice

Uczennica szkoły podstawowej. Pierwszy samodzielny wypiek wykonała cztery lata temu, ale pieczeniem interesuje się już od sześciu lat. W kuchni inspiruje się przepisami swojej babci, która była mistrzynią wypieków. Nie boi się eksperymentować podczas tworzenia własnych receptur. Lubi pływać, biegać, jeździć na deskorolce i rowerze. Chciałby otworzyć w przyszłości herbaciarnię lub kawiarnię.

Wojciech Biedacha, 12 lat, Lublin

Uczeń ósmej klasy szkoły podstawowej. Przygodę z pieczeniem zaczął trzy lata temu. Jego popisowym deserem jest krem na bazie śmietany z serkiem mascarpone i kremem czekoladowo-orzechowym podawany z lekkim musem brzoskwiniowym. Trenuje bieganie i osiąga wiele sukcesów podczas zawodów lekkoatletycznych. Marzy o własnej cukierni.

Julia Łucyn, 13 lat, Warszawa

Uczennica ósmej klasy szkoły podstawowej. Pasję do pieczenia odkryła dwa lata temu. Swoje umiejętności kształci pod okiem mamy i babci. Bezkonkurencyjnym wypiekiem w jej wykonaniu jest ciasto z migdałami i wiórkami kokosowymi. Chciałaby prowadzić blog kulinarny i otworzyć własną cukiernię.

Maciej Rybak, 13 lat, Gdów

Uczeń siódmej klasy szkoły podstawowej. Pierwsze kulinarne kroki zaczął stawiać trzy lata temu. Jego flagowym deserem jest tort biszkoptowy z kremem pâtissière i sosem z mrożonych owoców oraz fondanty. Trenuje taekwondo i interesuje się aktorstwem.

Gabriela Ozabor, 12 lat, Balice

Uczennica siódmej klasy szkoły podstawowej. Tajniki pieczenia zgłębia od czterech lat. Wszystko dzięki babci, która przekazuje jej wiedzę na temat wypieków. Jej flagowym deserem są czerwone porzeczki z bitą śmietaną i bezą. Razem z siostrami brała udział w reklamie do telewizji australijskiej. Występowała w serialu „Wataha".

Jakub Jakubowski, 10 lat, Warszawa

Uczeń czwartej klasy szkoły podstawowej. Przygodę z pieczeniem zaczął cztery lata temu. Wspólnie z dziadkiem, po ponad 100 próbach, stworzył recepturę naleśników, którymi zachwyca się cała rodzina. Interesuje się piłką nożną, muzyką i grą na gitarze.

Piotr Bakun, 11 lat, Białystok

Na co dzień uczy się w szkole podstawowej. Bezy i ciasto bananowe z polewą czekoladową to jest popisowe desery. Wiedzę na temat pieczenia poszerza w trakcie kursów kulinarnych. Jego największą pasją obok pieczenia jest jazda konna. Jest miłośnikiem zwierząt - ma dwa psy i chomika.

Anna Zakrzewska, 13 lat, Poznań

Uczennica gimnazjum katolickiego. Piecze od czterech lat a jej popisowym deserem jest krem karmelowy serwowany w słoiczkach. Odnosi sukcesy na arenie sportowej. W 2018 roku została Mistrzynią Polski Młodzików w judo. Może pochwalić się także sukcesami w bieganiu. Występowała w zespole Dzieci Jarocina, z którym występowała ze znanymi polskimi grupami rockowymi. Ma na koncie udział w kilku kampaniach reklamowych.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
3

Polecane artykuły

Informacje Możesz zrobić oliwę, pastę do kanapek lub syrop. Jak wykorzystać stokrotki w kuchni

Polacy kochają przyozdabiać swoje tarasy i balkony roślinami, wśród których szczególną popularnością cieszy się stokrotka. Co to za kwiat i czym za...

1
Ewa gotuje Ewa gotuje: Chleb na zakwasie żytnim, biała kiełbasa i kalafior z grilla, ciasteczka ryżowe

Zastanawiacie się jakie pyszności zaserwować z grilla bliskim i znajomym? Ewa Wachowicz w autorskim programie "Ewa gotuje" podzieli się z widzami z...

1
Informacje Przewodnik po serach pleśniowych. Możesz tego nie wiedzieć

Sery pleśniowe cieszą się dużym zainteresowaniem, choć mówi się, że do ich jedzenia trzeba dojrzeć. Rzeczywiście przysmak mało komu smakuje za pier...

3
Informacje Nowa, bardzo zdrowa ryba. Jakie właściwości ma brama i jak ją przyrządzić?

Ryby to źródło zdrowych kwasów tłuszczowych, które są niezbędnym elementem diety. W popularnych supermarketach pojawiła się nowa, tania ryba. Brama...

17