Diana Polska-Pękala

Redakcję serwisu Smaker tworzy zespół doświadczonych dziennikarzy i specjalistów w dziedzinie gotowania, którzy każdego dnia dostarczają wam bieżące informacje z dotyczące kulinariów, zdrowych diet oraz żywieniowych nowinek. Poznaj Dianę Polską-Pękalę – dziennikarkę serwisu Smaker.pl

Dziennikarka serwisu Smaker.pl - Diana Polska-Pękala

Jestem absolwentką pierwszego stopnia Elektronicznego Przetwarzania Informacji na Uniwersytecie Jagiellońskim oraz drugiego stopnia Socjologii na Akademii Górniczo-Hutniczej. W trakcie studiów rozpoczęłam pracę w agencji reklamowej, w której zajmowałam się content marketingiem, copywritingiem, public relations oraz zarządzeniem stroną internetową i obsługą kanałów społecznościowych.

Kolejne doświadczenie zawodowe zdobyłam, pracując w startupie związanym z produkcją i sprzedażą diety pudełkowej w automatach vendingowych. Jako kierownik marketingu byłam odpowiedzialna za obsługę mediów społecznościowych, zarządzenie sklepem internetowym, współpracą z influencerami i agencjami reklamowymi. Oprócz tego zajmowałam się kontaktem z zewnętrzną firmą IT, która stworzyła dla nas aplikację do zakupu posiłków z automatów. Razem z podwykonawcą planowałam prace nad rozwojem produktu, tworzyłam opisy nowych funkcjonalności, nadzorowałam prace zespołu developerskiego i testowałam nowe funkcjonalności przed udostępnieniem ich do użytkowników. 

Od 2019 roku jestem członkiem zespołu Smaker, gdzie pracuje jako specjalista ds. produktu. Oprócz prac nad rozwojem aplikacji i serwisu zajmuje się również tworzeniem treści okołokulinarnych.  

Prywatnie moją największą pasją jest poznawanie nowych smaków, zapraszanie gości, gotowanie i pieczenie różnorakich słodkości dla bliskich. Oprócz kuchni uwielbiam spędzać czas przy maszynie, tworząc proste kreacje dla siebie i najmłodszych członków mojej rodziny.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz do mnie na adres: smaker@firma.interia.pl

Ostatnio komentowane przepisy

Przetwory Syrop z kwiatów hyćki-czarnego bzu

Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...

Odsłon: 93

>60 min
2
30 min
2
Dania główne Karkówka z grilla

Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)

Odsłon: 19583

>60 min
35

Polecane artykuły

Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

0
Informacje Od tygodni króluje w naszym domu. Najlepsze smarowidło do kanapek, dzieci je uwielbiają

Coraz więcej osób decyduje się na rezygnację z masła na rzecz zdrowszych smarowideł do chleba. Na kanapkach królują warzywne pasty z ciecierzycy, c...

3
Informacje Gulasz z fasolą, befsztyk z warzywami. 5 propozycji na obiady wysokobiałkowe

Szukając zdrowych i zbilansowanych opcji obiadowych, warto rozważyć dania bogate w białko, które nie tylko zaspokoją głód, ale także wspomogą rozwó...

3
Informacje Młoda kapusta z koperkiem Ewy Wachowicz. Jeden składnik robi robotę

Młode, wiosenne warzywa są zazwyczaj najsmaczniejsze, często kryje się w nich również więcej składników odżywczych. Podobnie jest w przypadku młode...

3