Deser norweski

Deser norweski
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Jesienny deser z jabłkami.

Składniki

  • jabłka - 5 szt.
  • jogurt naturalny - 1 duże op.
  • biszkopty - 10 szt.
  • galaretka cytrynowa - 1/2 op.
  • cynamon - 1 łyżeczka
  • olej do smażenia
  • śmietana 30% - 1 mały kubeczek
  • cukier puder - 1 łyżka

Przygotowanie

  1. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na odrobinie oleju. Mieszamy aż puszczą sok.

  2. Podsmażone jabłka posypujemy galaretką (bez rozpuszczania). Mieszamy. Dodajemy cynamon i dusimy do miękkości.

  3. Biszkopty drobno kruszymy. Układamy w pucharkach warstwowo: pokruszone biszkopty, jabłka, jogurt itd. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Dekorujemy deser.

Komentarze do przepisu (1)

konhambos 18 października
Cudowny deserek, ze skladnikami, które uwielbiam.
Składniki
  • jabłka - 5 szt.
  • jogurt naturalny - 1 duże op.
  • biszkopty - 10 szt.
  • galaretka cytrynowa - 1/2 op.
  • cynamon - 1 łyżeczka
  • olej do smażenia
  • śmietana 30% - 1 mały kubeczek
  • cukier puder - 1 łyżka
Składniki