Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkostrawny pomysl na obiad
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 302
Polecam.
Odsłon: 769
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36314
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 429
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 302
Polecam.
Odsłon: 769
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36314
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 429
Składniki
MIeso mielone mieszamy z 1 calym jajkiem, bulka tarta namoczona w odrobinie mleka i lyzka posiekanego koperku. Doprawiamy sola i pieprzem. W garnku rozrabiamy 1l bulionu i doprowadzamy z lekkiego wrzenia. W reku formujemy klopsy i wkladamy na gotujacy bulion. Gotujemy na malym ogniu ok 20 min w zaleznosci o wielkosci klopsow. W szklace rozrabiamy zoltko, make i smietanke i wlewamy przez siteczko na gotujacy bulion, aby zabielic sos. Kiedy osiagniemy odpowiednia gestosc, gotujemy jeszcze przez chwile, zeby maka sie przegotwala i na koniec dodajemy reszte posiekanego koperku. Sos doprawiamy wg uznania galka muszkatalowa, bialym pieprzem. Podajemy z puree ziemniaczanym. Smacznego.