Ewa_Gotuje

Smitten Kitchen, czyli Nowy Jork na talerzu

Pierwszy w Polsce cookbook z Nowym Jorkiem w tle!

Tu nie ma kakofonii kolorów, czcionek, photoshopowych bajerów, starych łyżek i obtłuczonych glinianych kubków. Jest kobieta, jej mała kuchnia, kuchenny blat, minimum urządzeń i potrawy, które wołają: zrób mnie. Tu wszystko jest do zrobienia. Apetyczne, kolorowe, domowe.

Przede wszystkim jest Nowy Jork. Miasto tysiąca zapachów, setek nacji i języków. Pulsująca kolorami mekka smakoszy. Kulinarny tygiel, w którym wykwintna kuchnia miesza się z potrawami ze wszystkich stron świata.

Jest też maleńka kuchnia na Manhattanie, której 4m² szczelnie wypełniają nowojorskie smaki. To tu autorka książki wyczarowuje swoje dania. Niech jej proste i efektowne przepisy staną się Twoim oknem na kulinarny świat.

Nie potrzebujesz nieosiągalnych składników ani dyplomu szefa kuchni. Wystarczy miłość do gotowania i... Nowego Jorku.

O AUTORCE:

Deb Perelman - wstaje rano i cały dzień gotuje w swej maleńkiej nowojorskiej kuchni wszystko, na co przyjdzie jej ochota. Gdy zakładała blog kulinarny Smitten Kitchen, nie sądziła, że jego prowadzenie stanie się zajęciem na cały etat ani że jej przepisy będą inspirować miliony czytelników. Pokazując znakomite potrawy, które można przygotować z nieskomplikowanych składników, stała się najbardziej popularną blogerką kulinarną na świecie.

W poprzednich odsłonach tak zwanej kariery była kierowniczką zmiany w sklepie z płytami, lukrowała „Happy Birthday" na tortach urodzinowych, zajmowała się arteterapią i była dziennikarką piszącą o nowych technologiach. Swoją obecną pracę lubi najbardziej. Smitten Kitchen, czyli Nowy Jork na talerzu to jej pierwsza książka. Deb mieszka w Nowym Jorku z mężem i synkiem.

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Piątkowy obiad

Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....

Odsłon: 802

30 min
16
30 min
2
15 min
0

Polecane artykuły

Ewa gotuje Mięsa z rusztu według Ewy Wachowicz i Mateusza Gesslera. Przepisy idealne na majówkę

Podczas tegorocznej majówki planujesz przygotować schab z rusztu? Jeśli tak, koniecznie zapoznaj się z przepisami, które w 510. odcinku programu "E...

1
Informacje Egzotyczny owoc o wyjątkowym smaku. Jak jeść kiwano i co można z niego zrobić?

Kiwano – egzotyczny owoc z Afryki – cieszy się coraz większą popularnością w polskiej kuchni. I nic w tym dziwnego – nie dość, że zachwyca ono swoi...

1
Informacje Witaminy z grupy B – na co pomagają, w czym się znajdują?

Witaminy z grupy B są niezmiernie ważne dla naszego zdrowia. Wspierają funkcjonowanie układu nerwowego, przyczyniają się do utrzymania zdrowej skór...

0
Informacje Sezon grillowy czas zacząć! Oto prawdziwy „narodowy sport Polaków”

Grillowanie zajmuje ważne miejsce w sercach Polaków. Śmiało można stwierdzić, że to nasz sport narodowy, który jednoczy przyjaciół i rodziny w upal...

0