Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 65
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 27
Polecam.
Odsłon: 360
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3630
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 65
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 27
Polecam.
Odsłon: 360
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3630
Składniki
Truskawki umyć, oczyścić z szypułek. Pokroić na ćwiartki. Na patelni rozpuścić masło i dodać cukier i miód, kardamon. Mieszać i podgrzewać, aż składniki się połączą. Dodać przygotowane truskawki. Smażyć i zagarniać na owoce powstałą miksturę. Owoce powinny zachować swój kształt. . Jajko rozbełtać w dużym kubku i połączyć z mąką pszenną, płatkami owsianymi, mlekiem, proszkiem do pieczenia, solą. Dokładnie wymieszać aż powstanie gładkie ciasto. Ciasto wylać na patelnię, na rozgrzany olej rzepakowy. Smażyć na wolnym ogniu. Jak omlet dostatecznie się zetnie, obrócić na drugą stronę. Usmażony przełożyć na talerz i na wierzchu ułożyć przygotowane truskawki w syropie. Udekorować listkami mięty. Smacznego.