Wyłoniliśmy laureatów VI tygodnia konkursu!

Poznajcie zwycięzców kolejnego tygodnia konkursu z Barillą. Przypominamy, że wybór Laureata Nagrody głównej nastąpi w przyszłym tygodniu.

Przepis Pana Emila D. z Krakowa

Potrzebne będą:

250g makaronu Barilla bavette
50 g rukoli
50 g sera feta
100g boczku wedzonego
12 pomidorków koktailowych
oliva z olivek
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron barilla bavette gotujemy w osolonej wodzie przez 8 minut. Boczek kroimy w cienkie plastry i smażymy na patelni, na rumiany kolor. Po ugotowaniu, makaron odcedzamy, przelewamy zimna woda i mieszamy z oliwa z oliwek sola oraz pieprzem. Pomidorki koktailowe kroimy na pół , fetę natomiast w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy z makaronem, natomiast rukola oprószamy całość z góry. Smacznego

Zobacz zwycięski przepis Pani Doroty D. z Olesna, za który otrzymał zestaw produktów firmy Barilla. Kliknij!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Jogurtowiec Borówkowy

Szybkie i orzeźwiające ciasto. Dzieci wprost nie można od niego odgonić.

Odsłon: 19

15 min
3
Desery Cannoli

Cannoli to przysmak, który można znaleźć w każdej sycylijskiej kawiarni i cia...

Odsłon: 1444

60 min
9
Desery Tarta czekoladowo-malinowa

Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...

Odsłon: 281

>60 min
6

Polecane artykuły

Informacje Odkryj nowe jogurty pitne od Danio!

Wielka wiadomość dla fanów produktów Danio! Marka, która już zdobyła serca konsumentów dzięki swoim serkom homogenizowanym, teraz wprowadza zupełni...

0
Informacje Jak gotować groch bez namaczania? Zrób z niego brownie, nikt się nie zorientuje

Groch to bardzo wartościowy i sycący składnik, który sprawdza się w wielu różnych daniach. Aby dobrze smakował, należy go odpowiednio ugotować. W j...

4
Informacje Lubczyk w kuchni i dla zdrowia. Afrodyzjak z przydomowego ogródka

Zioła w kuchni sprawiają, że nasze dania są nie tylko pyszniejsze, ale również zdrowsze. Aż chce się zanurzyć nos w talerz, gdy znajduje się na nim...

5
Informacje Pierożki i kurczak po chińsku. Zrobisz raz i przepadniesz

To prawda, że podróże kształcą. Dotyczy to nie tylko poznawania zwyczajów czy zabytków, ale też kuchni. Niektóre z nich są tak odmienne od naszej,...

3