Grill - temat specjalny

Otwórz się na róż!

Cydr Lubelski otwiera sezon orzeźwienia, wprowadzając do swojej oferty wakacyjną edycję limitowaną – różowy Cydr Lubelski Rose!

Fot. 123RF/Picsel

Obecnie na rynku dostępnych jest kilka rodzajów Cydru Lubelskiego, takich jak Klasyczny, Antonówka, Niefiltrowany czy Miodowy, a także jego gruszkowy brat czyli Perry Lubelski. Ich smaki są różne, ale łączy je proces produkcji oparty na 100% świeżo tłoczonym soku z jabłek lub gruszki, brak barwników i aromatów oraz naturalny smak, który jest znakiem rozpoznawczym całej marki.

Teraz, jako pierwsi w Polsce, wszystkim miłośnikom cydru serwujemy totalną nowość! Limitowaną edycję Cydru Lubelskiego Rose. To cydr różowy, a jednak przygotowany w 100% ze świeżego soku z jabłek. Skąd zatem pochodzi charakterystyczny, różowy kolor?

Cydr Lubelski Rose swoją niepowtarzalną barwę zawdzięcza odmianie jabłek o czerwonym miąższu - Red Love. Ta wyjątkowa odmiana charakteryzuję się ogromną ilością przeciwutleniaczy, a także posiada ponad 30 razy więcej antyoksydantów niż inne odmiany jabłoni. Sok z odmiany Red Love jest kupażowany z sokami z innych odmian jabłek, a następnie poddawany naturalnej fermentacji w niskiej temperaturze, dzięki czemu zachowuje najcenniejsze składniki jabłek oraz autentyczną kompozycję smaków i aromatów.

Konsumenci będą mieli okazję spróbować nowego cydru już w kwietniu. Limitowana edycja Cydru Lubelskiego ROSE będzie dostępna w sklepach w pojemności 1000 ml. Jego rekomendowana cena w kanale handlu nowoczesnego i tradycyjnego wynosi 13,99 zł.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
5
Desery Muffinkowe babeczki z dżemem

Babeczki upiekłam na majówkę, przepis bardzo prosty i szybki , a babeczki sma...

Odsłon: 207

30 min
8
30 min
9
15 min
5

Polecane artykuły

Informacje Możesz zrobić oliwę, pastę do kanapek lub syrop. Jak wykorzystać stokrotki w kuchni

Polacy kochają przyozdabiać swoje tarasy i balkony roślinami, wśród których szczególną popularnością cieszy się stokrotka. Co to za kwiat i czym za...

1
Ewa gotuje Ewa gotuje: Chleb na zakwasie żytnim, biała kiełbasa i kalafior z grilla, ciasteczka ryżowe

Zastanawiacie się jakie pyszności zaserwować z grilla bliskim i znajomym? Ewa Wachowicz w autorskim programie "Ewa gotuje" podzieli się z widzami z...

1
Informacje Przewodnik po serach pleśniowych. Możesz tego nie wiedzieć

Sery pleśniowe cieszą się dużym zainteresowaniem, choć mówi się, że do ich jedzenia trzeba dojrzeć. Rzeczywiście przysmak mało komu smakuje za pier...

3
Informacje Nowa, bardzo zdrowa ryba. Jakie właściwości ma brama i jak ją przyrządzić?

Ryby to źródło zdrowych kwasów tłuszczowych, które są niezbędnym elementem diety. W popularnych supermarketach pojawiła się nowa, tania ryba. Brama...

17