Grill - temat specjalny

Kuchnia regionalna Roberta Makłowicza w programie „MasterChef Junior”

W trzecim odcinku kulinarnej rozgrywki pojawi się prawdziwy ekspert od kuchni polskiej i światowej. Robert Makłowicz sprawdzi, jak kandydaci na MasterChefa poradzą sobie z daniami regionalnymi. Kolejnym zadaniem dla kucharzy będzie przygotowanie pierogów w trzech odsłonach.

Najlepiej gotujące dzieci w Polsce przystępują do rywalizacji o zwycięstwo w IV edycji programu. Pierwszym wyzwaniem dla kandydatów na MasterChefa będzie przygotowanie dania regionalnego. Ich smak oceni prawdziwy ekspert od kuchni polskiej i światowej - Robert Makłowicz. Uczestnicy, których potrawy najbardziej zasmakują jurorom, otrzymają specjalną nagrodę i będą bezpieczni
w kolejnej konkurencji.

Pozostali zawodnicy zostaną dobrani w pary i dostaną do wykonania kolejne zadanie. Tym razem będą przygotowywać pierogi w trzech odsłonach - mięsnej, wegetariańskiej i słodkiej. Dodatkowo do każdej potrawy kucharze muszą stworzyć sos lub omastę. Utrudnieniem okaże się konieczność ręcznego wyrobu ciasta. Ten, kto poradzi sobie najsłabiej, opuści kuchnię MasterChefa i odpadnie
z programu.

Emisja 3 odcinka w niedzielę 17 marca o godz. 20:00 w TVN!

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
5
Desery Muffinkowe babeczki z dżemem

Babeczki upiekłam na majówkę, przepis bardzo prosty i szybki , a babeczki sma...

Odsłon: 208

30 min
8
30 min
9
15 min
5

Polecane artykuły

Informacje Możesz zrobić oliwę, pastę do kanapek lub syrop. Jak wykorzystać stokrotki w kuchni

Polacy kochają przyozdabiać swoje tarasy i balkony roślinami, wśród których szczególną popularnością cieszy się stokrotka. Co to za kwiat i czym za...

1
Ewa gotuje Ewa gotuje: Chleb na zakwasie żytnim, biała kiełbasa i kalafior z grilla, ciasteczka ryżowe

Zastanawiacie się jakie pyszności zaserwować z grilla bliskim i znajomym? Ewa Wachowicz w autorskim programie "Ewa gotuje" podzieli się z widzami z...

1
Informacje Przewodnik po serach pleśniowych. Możesz tego nie wiedzieć

Sery pleśniowe cieszą się dużym zainteresowaniem, choć mówi się, że do ich jedzenia trzeba dojrzeć. Rzeczywiście przysmak mało komu smakuje za pier...

3
Informacje Nowa, bardzo zdrowa ryba. Jakie właściwości ma brama i jak ją przyrządzić?

Ryby to źródło zdrowych kwasów tłuszczowych, które są niezbędnym elementem diety. W popularnych supermarketach pojawiła się nowa, tania ryba. Brama...

17