Z Wrocławia do Barcelony – rusza konkurs, który przeniesie Cię w świat wielkiej gastronomii

„Kierunek: Barcelona! Opowiedz nam o innowacjach w Twojej restauracji i w nagrodę spotkaj się z najlepszymi szefami kuchni na świecie.

Z Wrocławia do Barcelony – rusza konkurs, który przeniesie Cię w świat wielkiej gastronomii

Fot. materiały prasowe

Weź udział we wspólnym konkursie MADE FOR Restaurant i The Best Chef i wyjedź na galę rozdania nagród The Best Chef Awards w stolicy Katalonii!" - to zaproszenie do konkursu ogłoszonego właśnie przez organizatorów konferencji Made FOR Restaurant, która już 24 czerwca planowana jest we Wrocławiu. Konkurs organizowany jest w partnerskiej współpracy pomiędzy The Best Chef i FOR Solutions.

Innowacje w gastronomii to pierwszy w Polsce konkurs dla branży Horeca, dzięki któremu można pojawić się na wrześniowej gali rozdania nagród The Best Chef Awards w Barcelonie. W wydarzeniu weźmie udział elita szefów kuchni z Europy, obu Ameryk, Afryki Południowej, Zjednoczonych Emiratów Arabskich i Japonii, m.in. Joan Roca z hiszpańskiej restauracji El Celler de Can Roca, Pia Leon i Virgilio Martinez szefujący w peruwiańskiej restauracji Central, pochodzący z Hiszpanii David Muñoz zrestauracji StreetXO oraz Isabella Poti z restauracji Bros'. Warto wspomnieć, że wspomniana Isabella będzie gościem czerwcowej konferencji MADE FOR Restaurant we Wrocławiu.
Organizatorzy konkursu Innowacje w gastronomii - MADE FOR Restaurant oraz The Best Chef - przygotowali dla dwóch osób wejściówki na wydarzenie The Best Chef Awards,
które odbędzie się w dniach 23 - 24 września br. (seminarium Food Meets Science oraz gala rozdania nagród). W pakiecie laureaci konkursu otrzymają również przelot do Barcelony oraz noclegi.
Konkurs Innowacje w gastronomii skierowany jest do m.in. właścicieli i managerów lokali gastronomicznych, którzy w ostatnim roku wprowadzili u siebie kreatywne rozwiązania, z takich dziedzin, jak: finanse, marketing, HR i zarządzanie. Aby wziąć udział w konkursie należy do 18 czerwca br. przygotować opis projektu ze wskazaniem problemu, który udało się rozwiązać lub ciekawego rozwiązania, które udało się wprowadzić w restauracji. Organizatorzy czekają na opisy autorstwa pomysłowych przedsiębiorców, z odwagą wprowadzających zmiany i inspirujących otoczenie. Szczegóły techniczne, jak wziąć udział w konkursie znajdują się na stronie: www.forsolutions.pl
Mając wspólny cel, jakim jest ciągły rozwój branży gastronomicznej, The Best Chef
i FOR Solutions chcą wynieść biznesową integrację środowiska kulinarnego na jeszcze wyższy poziom. W tym roku organizacje te łączą siły! Przed kolejną konferencją branży gastronomicznej MADE FOR Restaurant organizowaną przez zespół FOR Solutions, która odbędzie się już 24 czerwca we Wrocławiu, zapraszają do wzięcia udziału w konkursie Innowacje w gastronomii. The Best Chef to idea łącząca najlepszych szefów kuchni na całym świecie oraz konkurs, będący trampoliną do kariery dla wielu młodych obiecujących kucharzy m.in. dzięki bardzo rozwiniętej sieci kontaktów społecznościowych i medialnych.
Natomiast MADE FOR Restaurant dba o profesjonalizację branży gastronomicznej i proponuje nowoczesne rozwiązania dla rozwoju biznesu organizując szereg wydarzeń edukacyjnych i networkingowych w całej Polsce. Dodatkowo, bilety na wydarzenie The Best Chef Awards będą dostępne w najbliższym czasie na stronie www.thebestchefawards.com

***
MADE FOR Restaurant
MADE FOR Restaurant to Biznesowa Platforma rozwoju dla liderów i decydentów branży gastronomicznej. To cykliczne, lokalne spotkania organizowane w największych aglomeracjach Polski. Podczas wydarzeń MADE FOR Restaurant w ciągu jednego roku spotyka się około 1000 przedstawicieli biznesów gastro w całej Polsce. Celem spotkań jest profesjonalizacja branży i biznesowy wzrost zaangażowanych uczestników.
Kolejne spotkanie odbędzie się 24 czerwca br., po raz kolejny w gościnnych progach hotelu Double Tree by Hilton we Wrocławiu. Temat przewodni konferencji, to „Innowacja w gastronomii: biznes czy prowokacja?".
NIESPODZIANKĄ wrocławskiej edycji będzie Isabella Potì, head chef i partner restauracji Bros' we włoskim Lecce. Młoda, lecz odnosząca światowej skali sukcesy szefowa kuchni
(The Best Chef Awards, Forbes' 30 under 30) opowie o tym, jak prowadzić efektywny PR w czasach gastronomicznego boom-u. Restauracja Bros' znana jest z brawurowego rozwoju i niestandardowej obecności w mediach społecznościowych, gdzie charakteryzuje się nowoczesnym i niecodziennym stylem przyciągając rzesze fanów.
***
FOR Solutions
FOR Solutions to agencja komunikacji i kreowania wydarzeń dla branży HORECA.
FOR Solutions to parasolowa marka dla działań PR i marketing dotychczas prowadzonych pod flagą MADE.
To właśnie marketing i PR stanowią 80% pracy i 100% doświadczenia, które agencja wykorzystuje, pomagając budować swoim Klientom silne marki, tak firmowe, produktowe jak i osobiste. Wspólnie z Klientami z branży HORECA poszukiwane są wyróżniki definiujące ich działania jako innowacyjne i inspirujące branżę. Następnie są one opakowywane w przemyślane projekty komunikacji.
W swojej codziennej pracy agencja FOR buduje strategie marketingowe, zajmuje się działaniami PR, obmyśla niestandardowe wydarzenia, inicjuje spotkania i buduje relacje, które pozwalają Klientom rozwijać ich biznes. W tym celu stworzono MADE FOR Restaurant, cykl biznesowych spotkań, które będą rozwijane z jeszcze większą determinacją pod parasolem marki FOR.
FOR Solutions kładzie nacisk na integrację branży. Projektuje wydarzenia tak, by stwarzać przestrzeń do networkingu oraz wymiany doświadczeń i inspiracji. Dlaczego?
Bo wg FOR Solutions HORECA to przede wszystkim ludzie. A agencja FOR to miejsce,
gdzie wychodzi się poza granice standardowych działań marketingowych.
***
The Best Chef Awards to jedno z najbardziej prestiżowych wydarzeń branży gastronomicznej, które podczas corocznej gali ogłasza listę 100 najlepszych szefów kuchni na świecie w kategoriach #followers, #pastry, #votedbychefs, #legend, #newentry, #foodart, #gourmet oraz #risingstar. Jest to niezwykła okazja do poznania „top of the top" międzynarodowej sceny gastronomicznej i zaczerpnięcia inspiracji od ludzi,którzy odznaczają się niezwykłym talentem i pomysłami wychodzącymi daleko poza standardowe ramy myślenia.