Festiwal Włoskiego Wina „Zwinny degustator”

Restauracja Trattoria Soprano organizuje święto włoskiego wina! Będzie to nie lada gratka nie tylko dla miłośników tego trunku, ale również okazja dla początkujących, by poznać tajniki degustacji.

Podczas Festiwalu odbędzie się konkurs dla blogerów winiarskich „ Zwinny degustator" . Na uczestników czekają trzy konkurencje, które dokładnie sprawdzą ich wiedzę i zdolności. Konkursowe zmagania ocenią redaktorzy z największych portali m.in. nasze-wina.pl, winicjatywa.pl, winowkrakowie.wordpress.com, kulturawkrakowie.pl. Zwycięzcy otrzymają vouchery na kolację oraz butelki ekskluzywnego wina.

 

Jeśli chcesz sprawdzić swoje umiejętności degustacji win, zgłoś się do konkursu: info@trattoriasoprano.pl.

 

Wszyscy goście podczas Festiwalu będą mogli wziąć udział w profesjonalnych, bezpłatnych warsztatach degustacji wina prowadzonych przez sommeliera. Będzie także możliwość sprawdzenia swoich umiejętności w praktyce. Restauracja przygotowała na tę okazję profesjonalny zestaw do ćwiczeń - wyjątkowe wina włoskie, dostępne w Krakowie jedynie w trzech restauracjach: Trattoria Soprano, Corleone, Papryczki 5.


Prezentowane wina pochodzą z regionu Chianti, z winnic: Rignana, Vecchie Terre di Montefili, Istine, Savignola Paolina, Santa Margherita. Posmakujecie trzech gatunków win białych i trzech gatunków win czerwonych. Dodatkowo czekają na Was zniżki na wszystkie pozycje z karty win.


Festiwal Wina odbędzie się 24 października, w restauracji Trattoria Soprano ul. Św. Anny 7 w Krakowie. Start o godzinie 18:00. Na uczestników i gości czeka masa niespodzianek.
- Podczas Festiwalu zaprezentujemy unikalne gatunki włoskiego wina z różnych winnic. Będzie to prawdziwa eksplozja smaku i zapachu. Dowiecie się również, jak prawidłowo dobierać wino do jedzenia. Gwarantujemy dobrą zabawę. - mówi Mirosław Gawryluk, właściciel restauracji Trattoria Soprano.

 

Serdecznie zapraszamy!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
15

Polecane artykuły

Informacje Gulasz z fasolą, befsztyk z warzywami. 5 propozycji na obiady wysokobiałkowe

Szukając zdrowych i zbilansowanych opcji obiadowych, warto rozważyć dania bogate w białko, które nie tylko zaspokoją głód, ale także wspomogą rozwó...

3
Informacje Młoda kapusta z koperkiem Ewy Wachowicz. Jeden składnik robi robotę

Młode, wiosenne warzywa są zazwyczaj najsmaczniejsze, często kryje się w nich również więcej składników odżywczych. Podobnie jest w przypadku młode...

3
Informacje Działa przeciwalergicznie i przeciwmiażdżycowo. Jak stosować miód wiosenny?

Wiosna to czas, w którym natura budzi się do życia - to właśnie dzięki zmieniającym się porom roku możemy czerpać z jej dobrodziejstw całymi garści...

0
Informacje Dlaczego warto jeść rabarbar? Zrób omlet, naleśniki i odchudzający koktajl z rabarbarem

Wiosną i latem warzywa i owoce są teraz najsmaczniejsze, dlatego podczas wizyty na lokalnych targu, ryneczku, czy w sklepie warto wypatrywać sezono...

1