Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego jak żur na króliku, jest bardzo smaczny i aromatyczny a ugotowane w nim mięso rozpływa się w ustach. Polecam.
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 163
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 18
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 163
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 18
Składniki
Królika opłukaj, włóż do garnka, zalej wodą i zagotuj, zbierz szumowiny. Dodaj cebulę, czosnek, grzybki oraz przyprawy. Gotuj około 45 minut.
Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój w kostkę, dodaj do zupy. Gotuj do miękkości. Dodaj do smaku żur z butelki gotuj około 5 minut. Na koniec dodaj śmietanę rozmieszaną z kilkoma łyżkami zupy. Zupę podaj z mięsem z królika i ewentualnie z pajdą chleba. Taki żurek robiła moja babcia i podawała z pajda swojskiego chleba. Polecam.