Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z pora"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 43
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 43
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Składniki
Pory umyj, pokrój w krążki. Masło klarowane (1-2 łyżki stop w rondlu), podduś pory. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, dodaj do porów, podsmaż na półmiękko. Zalej bulionem, ugotuj.
Zupę zmiksuj na gładką masę. Przypraw do smaku solą. Posyp grzankami, udekoruj marchewką, natką i śmietaną.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie