Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możemy przygotować z naszych ulubionych składników. Dzisiaj zapraszam Was na pyszne bowl z kaszą bulgur, marynowanymi kawałkami kurczaka, awokado i warzywami. Wszystkie składniki otula lekki dressing z natką pietruszki.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Składniki
W małej miseczce łączymy wszystkie składniki marynaty. Oczyszczoną pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, obtaczamy w marynacie i odstawiamy na min. 30 minut. Następnie smażymy je na patelni lub pieczemy w piekarniku (około 20 minut w naczyniu żaroodpornym). Kaszę bulgur gotujemy w lekko osolonej wodzie (na 1 część kaszy potrzebujemy 2 części wody).
Do miseczek wkładamy roszponkę, ugotowaną kaszę oraz usmażone kawałki kurczaka, które posypujemy ziarnami sezamu. Dodajemy do nich rzodkiewkę, pomidory malinowe oraz awokado. Do małego słoiczka wlewamy oliwę, sok z cytryny i miód. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz szczyptę soli i pieprzu. Słoiczek zakręcamy i energicznie mieszamy. Powstałym dressingiem polewamy wszystkie składniki.
Bowl możecie przygotować także w wersji wegetariańskiej. W tej wersji świetnie sprawdzi się: - grillowany ser halloumi - naturalne lub wędzone tofu - jajka - ser burrata - falafele