Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z klopsikami"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1872
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1872
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Cielęcinę umyj, zalej wodą, dodaj drobno pokrojoną cebulę i gotuj przez godzinę. Łopatkę zmiel, dodaj ugotowany ryż, jajko, bułkę tartą oraz połowę porcji natki i koperku. Całość dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj i uformuj klopsiki. Po godzinie wyjmij mięso z zupy, wrzuć do niej klopsiki.
Marchewkę i pietruszkę pokrój w plasterki, paprykę i pomidor w niewielką kostkę, fasolkę na kawałki. Warzywa dodaj do zupy. Gotuj na małym ogniu przez 40 minut. Następnie zakwaś zupę sokiem wyciśniętym z cytryny. Na końcu dodaj pozostałą część natki pietruszki i koperku. Dopraw solą i pieprzem do smaku.Źródło: Na żywo