Biale szparagi klasycznie z buleczka

Biale szparagi klasycznie z buleczka
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: bozka44
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy

Składniki

  • Dla 2 osob - peczek bialych szparagow ok. 500 g.
  • sol, cukier
  • maslo, bulka tarta

Przygotowanie

  1. Koncowki szparagow odlamujemy (odlamia sie dokladnie w miejscu poczatku zdrewnienia, ok 5-6 cm od konca).

    Szparagi myjemy i obieramy w calosci, nie naruszajac glowek. Najlepiej jest do tego uzyc obieraczki poprzecznej do warzyw.

    Szparagi gotujemy w osolonej wodzie, z dodatkiem szczypty cukru przez 15 minut.

    Podajemy okraszone buleczka usmazona na masle.

Komentarze do przepisu (2)

fafiatko 22 kwietnia 2019
Pycha!
Maudie 23 kwietnia 2019
I białe i zielone w takim wydaniu pochłonę hurtem :) PYCHA!!!!! Się głodna zrobiłam :)
Składniki
  • Dla 2 osob - peczek bialych szparagow ok. 500 g.
  • sol, cukier
  • maslo, bulka tarta
Składniki