Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z kalarepki"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5222
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 57
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 228
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5222
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 57
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 228
Składniki
Kalarepki dokładnie obierz, pokrój w drobną kostkę. Ząbki czosnku i cebule obierz, posiekaj.
Oliwę rozgrzej na patelni, zesz klij cebule z czosnkiem. Dodaj kalarepkę, wymieszaj, duś kilka minut na małym ogniu. Wlej bulion, gotuj ok. 20 minut pod przykryciem, mieszając.
Zupę zmiksuj. Dodaj śmietanę, przypraw do smaku solą, piep rzem i gałką muszkatołową. Posyp posiekanym koperkiem.Źródło: Chwila dla Ciebie