Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z czerwonej soczewicy"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1900
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1900
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
Pomidory delikatnie nacinam w kilku miejscach i wkładam do miski. Zalewam wrzątkiem. Po około 2 minutach wylewam gorącą wodę i polewam pomidory zimną wodą. Wycieram ręcznikiem papierowym, obieram je ze skórki i kroję w kosteczkę.
Cebule obieram, kroję w drobną kostkę. W garnku rozgrzewam 3 łyżki oleju, szklę na nim cebulę. Dodaję pomidory i mieszając, przesmażam je około 5 minut.
Marchew i pietruszkę myję, osuszam, obieram cieniutko. Ścieram na tarce do warzyw o dużych otworkach i wrzucam do garnka z cebulą i pomidorami. Dosypuję opłukaną na sitku soczewicę.
Zalewam 1,5 l gorącej wody. Dodaję przyprawy i koncentrat, mieszam. Gotuję około 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Porcja zawiera ok. 450 kcal. : ok. 40 min.Źródło: Tina