Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa jarzynowa z dodatkiem białej fasolki, polecam ;)
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 89
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1702
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2705
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 703
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 89
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1702
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2705
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 703
Składniki
Drób ( u mnie grzbiet ) zagotować. Jarzyny pokroić w kostkę, dodać do wywaru. Doprawić do smaku i gotować przez ok. 15 min.
Odsączoną fasolkę dołożyć do zupy i gotować kolejne 10 min. W tym czasie boczek pokroić w kostkę i usmażyć na patelni.
Gotowy boczek przełożyć do zupy, a na wytopionym tłuszczu z dodatkiem mąki przygotować zasmażkę. Przelać do zupy i zagotować.
Przed podaniem można zrobić kleksa ze śmietany. Smacznego!