Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa wiśniowa z serkiem"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5217
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 51
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 223
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5217
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 51
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 223
Składniki
Wiśnie wydrylować, dodać cukier, cynamon, goździki i skórkę cytrynową. Wlać 4 szklanki wody, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować 10 minut. Następnie wyjąć cynamon, goździki i skórkę z cytryny. Mąkę rozrobić w połowie szklanki zimnej wody.
Wlać do zupy, zagotować. Zmniejszyć płomień i gotować jeszcze około 5 minut. Zdjąć z ognia i ostudzić (w tym czasie kilkakrotnie ją zamieszać).
Twaróg starannie utrzeć ze śmietaną, cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem. Z masy dwiema łyżeczkami formować kluseczki. Zupę przelać do talerzy. Do każdej porcji włożyć po kilka twarogowych łezek.
Zupę podawać od razu, by twarogowe kluseczki nie rozmiękły. Każdą porcję posypać szczyptą mielonego cynamonu.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium