Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa szpinakowa"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5212
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4987
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 42
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 213
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5212
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4987
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 42
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 213
Składniki
Obierz cebulę, czosnek oraz ziemniaki. Czosnek posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Cebulę i ziemniaki pokrój w drobną kosteczkę.
W garnku rozgrzej olej. Wrzuć przygotowane warzywa. Mieszając, smaż 2-3 minuty. Następnie dolej bulion i zagotuj.
Cukinię pokrój w kostkę, wrzuć do garnka i gotuj tak długo, aż będzie całkiem miękka.
Szpinak opłucz, pokrój na kawałki, dodaj do zupy. Gotuj jeszcze 5-10 minut.
Zupę zmiksuj na gładko przy pomocy blendera. Przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Przygotowany krem rozlej do miseczek. Do każdej porcji włóż ugotowaną fasolkę. Udekoruj jogurtem.Źródło: Kurier TV