Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa krem z kurczakiem i szparagami"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 265
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 62
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 66
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5374
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 265
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 62
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 66
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5374
Składniki
Szparagi obierz, mięso pokrój w paski, marchew i pietruszkę obierz i umyj.
Ugotuj szparagi w 2 litrach osolonej wody. Pod koniec dosyp cukier, a warzywa wyjmij.
Do wywaru dorzuć obierki ze szparagów i gotuj je na wolnym ogniu około 20 minut.
Potem całość przecedź, a do czystego bulionu dodaj marchew i pietruszkę. Gdy warzywa będą miękkie, zmiksuj je blenderem, po czym połącz ze śmietaną i mąką.
Gotowy krem dopraw solą oraz pieprzem i podawaj z pokrojonymi szparagami i podsmażonym kurczakiem.
Czas: 50 min 1 porcja = 200 kcalŹródło: Kurier TV