Zupa krem z jasnych warzyw

Zupa krem z jasnych warzyw
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Steve
Ziemniaki, cukinia, seler i cebula to warzywa, które razem połączone tworzą wyjątkowy smak ;)

Składniki

  • gołąbek 1/2 szt
  • seler nać do wywaru
  • cukinia 1/2 szt
  • seler 1/2 szt
  • ziemniaki 2-3 szt
  • cebula 1 szt
  • oliwa 2 łyżki
  • kucharek do smaku
  • majeranek do smaku
  • gałka muszkatołowa mielona do smaku

Przygotowanie

  1. Z gołąbka i zielonego selera przygotować wywar. Dodać pokrojone w plastry ziemniaki seler, zagotować. Na oliwie usmażyć cebulę i cukinię. Przyprawić. Następnie usmażone jarzyny przełożyć do zupy, zagotować.

  2. Całość dokładnie zmiksować ( łącznie z obranym mięsem z gołąbka). Podawać np. z kleksami ze śmietany i świeżym majerankiem.
    Smacznego!

Składniki
  • gołąbek 1/2 szt
  • seler nać do wywaru
  • cukinia 1/2 szt
  • seler 1/2 szt
  • ziemniaki 2-3 szt
  • cebula 1 szt
  • oliwa 2 łyżki
  • kucharek do smaku
  • majeranek do smaku
  • gałka muszkatołowa mielona do smaku
Składniki