Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na chłodne, jesienne wieczory. Pyszna i pożywna. Smacznego ! :)
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2782
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 52
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 81
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2782
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 52
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 81
Składniki
Nagrzać piekarnik na 200°C, blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie warzywa umyć i obrać, papryki można nie obierać. Wyłożyć warzywa na blaszkę, polać je olejem i piec aż zmiękną i się mocno zarumienią. Czosnek, cebulę i paprykę można wyciągnąć wcześniej żeby ich zbytnio nie spalić. Następnie przełożyć do garnka, dołożyć 2 duże łyżeczki przecieru pomidorowego i dolać szklankę lub dwie bulionu lub rosołu. Zblendować wszystko i dodawać bulion aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przyprawić do smaku, można też dodać więcej przecieru pomidorowego.