Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona zupa mojej rodziny. Czasami podaję ją z groszkiem ptysiowym lub grzankami
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Warzywa obieramy i kroimy w dowolną kostkę (ponieważ zupa będzie i tak później miksowana). W głębokiej patelni rozgrzewamy masło z olejem. Wrzucamy pokrojoną cebulę i "szklimy". Dodajemy pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę smażymy, uważając by czosnek się nie przypalił. Dorzucamy pokrojone warzywa i często mieszając podsmażamy przez 10-15 minut. Przekładamy do drugiego garnka i zalewamy bulionem warzywnym. Bulion najlepiej wlewać stopniowo by uzyskać odpowiednią gęstość .Gotujemy , aż warzywa zmiękną. Miksujemy i doprawiamy. Podajemy z kleksem greckiego jogurtu bądź śmietany i dekorujemy plasterkami ostrej papryczki.