Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla całej rodziny!
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 84
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 408
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 84
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 408
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Składniki
W dużej szklanej lub ceramicznej misce połącz oliwę, przyprawę cajun, sok z cytryny, posiekaną pietruszkę, miód, sos sojowy i odrobinę papryki cayenne.
Dodaj krewetki do miski i dokładnie wymieszaj, aby równomiernie pokryć je marynatą.
Przykryj miskę folią spożywczą i odstaw na 1 godzinę do lodówki, aby krewetki się zamarynowały.
Rozgrzej piekarnik do 230 stopni C
Natłuszcz naczynie żaroodporne sprayem do gotowania.
Przełóż krewetki do przygotowanego naczynia i polej pozostałą marynatą.
Piecz w nagrzanym piekarniku do momentu, aż krewetki będą różowe i przejrzyste, około 10 minut.
Wyjmij krewetki z piekarnika i od razu podawaj na ciepło.