Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja zupa grzybowa jest ugotowana na bulionie mięsnym, z grzybów suszonych i świeżych. Podałam moją zupę z łazankami , ale również fajnie smakuje z makaronem typu wstążki. Ugotowana na bulionie warzywnym może być pyszną zupą na wigilijnym stole. Taka zupa grzybowa to u nas tradycja która przechodzi z pokolenia na pokolenie.
garnek, patelnia, tarka,
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 86
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2843
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 86
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2843
Składniki
Grzyby suszone dokładnie wypłukać ,zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia ugotować w wodzie w wodzie w której się moczyły. Po ugotowaniu wyjąć i pokroić. Warzywa obrać , zetrzeć na tarce i podsmażyć na maśle. Do warzyw dodać rozmrożone, odsączone z nadmiaru wody grzyby, doprawić solą ,pieprzem dodać listek laurowy oraz ziele angielskie. Smażyć pod przykryciem około 15 minut na małym ogniu. Warzywa zalać ugotowanym wcześniej bulionem mięsnym, dodać ugotowane , pokrojone grzyby suszone. Całość gotować około 30 - 40 minut. Zupę zaprawić mąką rozmieszaną z kremówką , doprowadzić do zagotowania. W razie potrzeby doprawić do smaku. Podawać z ugotowanym makaronem łazanki.