Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ugotowana z fasoli jaś piękny, boczku wędzonego, kiełbasy oraz ścinek mięsa wieprzowego.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Składniki
Fasolę płuczemy i moczymy w wodzie kilka godzin, najlepiej do 8 godzin. Zagotowujemy w większym garnku 4-5 litrów wody, wody nie solimy. Do gotującej się wody dodajemy wymoczoną fasolę i gotujemy 60 minut. W między czasie kroimy ziemniaki w kostkę oraz smażymy na patelni pokrojone w kostkę boczek, kiełbasę, ścinki mięsa i cebule. Gdy po 60 minutach gotowania fasola będzie miękka do garnka dodajemy pastę rosołową, pokrojone ziemniaki, włoszczyznę suszoną oraz zawartość z patelni. Gotujemy pod przykryciem 30 minut. Po tym czasie dodajemy paprykę, pieprz ziołowy, liście laurowe, ziele angielskie, majeranek, mielony kminek i w razie potrzeby dosalamy zupę do smaku. Po dodaniu przypraw gotujemy jeszcze kilka minut. Ugotowaną zupę podajemy na gorąco z pieczywem, najlepiej upieczonym przez siebie, domowym. Smacznego !!!