Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa cebulowa z grzankami z bryndzą"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Cebule obierz i pokrój w ćwiartki. Gałązki tymianku opłucz pod zimną wodą i osusz na papierowym ręczniku. W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć cebulę. Lekko oprósz ją solą i dodaj listki tymianku. Całość smaż na małym ogniu do czasu, aż cebula zmięknie.
Do garnka z cebulą wlej bulion warzywny. Zawartość doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj na małym ogniu przez 20 minut. Zupę zmiksuj i połącz ją z masłem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Danie podawaj z dodatkiem kilku grzanek.
Bagietkę pokrój wzdłuż. Każdą kromkę posmaruj odrobiną bryndzy. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż pokrojoną bagietkę. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 °C, do momentu roztopienia i zrumienienia się sera.Źródło: Na żywo