Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa borowikowa z nutą truflową"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 489
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24486
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 489
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24486
Składniki
Warzywa i mięso zalej zimną wodą. Gdy się zagotuje, dodaj przyprawy i gotuj jeszcze około godziny. Wywar przecedź. Zawartość 2 opakowań zupy borowikowej połącz z odrobiną wody i wlej do wywaru.
Dodaj pokrojone mięso i warzywa. Gotuj przez 10 minut i dokładnie zmiksuj. Do zupy dodaj śmietanę i dopraw do smaku czarnym pieprzem i odrobiną soli. Zupę nalej do talerza, a na powierzchni połóż chleb tostowy. Używając ketchupu, narysuj na nim serduszka. Zupę podawaj polaną paroma kroplami oliwy truflowej.Źródło: Na żywo