Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zielona zupa z kurczakiem"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 268
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 71
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 74
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 268
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 71
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 74
Składniki
Wymieszaj w dużej misce ricottę, zmielonego kurczaka, parmezan i jajko. Dopraw do smaku solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Uformujcie z dzieckiem małe kulki z mięsnej masy.
Wlej do garnka rosół, dopraw skórką startą z cytryny (kilka cienkich paseczków zachowaj do dekoracji) i gałązkami świeżego tymianku. Wrzuć kulki z mięsa i gotuj na małym ogniu ok. 15 minut.
Wrzuć do wrzącej zupy umyte i osuszone liście świeżego szpinaku. Gotuj ok. 5 minut na wolnym ogniu. Zupę podawaj lekko ostudzoną i udekorowaną kilkoma cienkimi paskami skórki cytrynowej.
Czas przygotowania: 30 minut, 380 kcal. Cena porcji: ok. 3 zł, dla 6 osób.Źródło: Olivia