Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa grzybowa, której nie może zabraknąć na śląskiej Wigilii pasjonata kuchni i jurora programu Family Food Fight - Adama Borowicza. Mistrz gotowania zdradza przepis na wigilijną zupę z suszonych grzybów.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Składniki
Suszone grzyby opłukujemy dokładnie pod bieżącą wodą, zalewamy w garnku ciepłym bulionem i odstawiamy do namoczenia, najlepiej na całą noc.
Kolejnego dnia szklimy na oleju drobno pokrojoną cebulę, a następnie dodajemy obraną i startą na tarce marchewkę. Podsmażamy przez około dwie minuty, po czym dodajemy zioła. Mieszając co chwilę, podsmażamy przez około minutę.
Wlewamy do garnka namoczone grzyby wraz z bulionem. Zagotowujemy je na dużym ogniu, doprawiamy solą i pieprzem. Po zagotowaniu zmniejszamy ogień i wciąż, mieszając, gotujemy pod przykryciem do miękkości.
Zupę odstawiamy z ognia i miksujemy z dodatkiem natki pietruszki oraz śmietanką. Gotowe!