Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sycąca zupa strączkowa"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Do garnka wlewam bulion. Wrzucam umytą kość. Groszek i fasolkę myję, kroję, dodaję do bulionu. Solę do smaku. Wstawiam na mały gaz.
Ziemniaki i marchew obieram, kroję w kostkę. Dodaję do zupy. Gotuję, aż fasolka będzie miękka, a mięso przy kości ugotowane. Kość wyciągam, oskubuję mięso i wkładam je do zupy. Przyprawiam do smaku. Zagęszczam mąką, dodaję śmietanę. Wsypuję zioła.
Porcja zawiera ok. 320 kcal. Porcja kosztuje ok. 3 zł. : ok. 50 min.Źródło: Tina