Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W chłodne jesienne dni najlepiej smakują nam rozgrzewające zupy, dlatego mam idealny dla Was przepis. Danie jednogarnkowe z kurczakiem w aromatycznej przyprawie, dzięki której zupa jest pyszna i smaczna. Zupa jest prosta do przygotowania, zachęcam wszystkich.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 76
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5935
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 76
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5935
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Składniki
1. Marchew, ziemniaki, pietruszki, selera obieram, kroję na mniejsze kawałki. Przekładam do garnka, zalewam wodą, solę i gotuję
2. Dynię obieram, kroję w kostkę i smażę na rozgrzanym oleju. Następnie przekładam do gotujących warzyw. Gotuję do chwili, kiedy warzywa będą miękkie. Po ugotowaniu studzę i blenduję blenderem. 3. Dodaję kostkę rosołową, doprawiam gałką muszkatołową, pieprzem, ewentualnie solą i gotuję do zagotowania.
4.Mięso kroję w kostkę, doprawiam przyprawą gyros i smażę na rozgrzanym oleju. Mięso przekładam do zupy.
5.Zupa gotowa, podajemy z Fetą lub śmietaną. 6. Smacznego.