Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przecierana zupa na bulionie"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 267
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 69
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 73
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 267
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 69
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 73
Składniki
Grzyby czyścimy, kroimy, zalewamy wodą i gotujemy 5-10 minut. Marchewkę, pietruszkę, seler, ziemniaki i cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Rozpuszczamy masło, wrzucamy pokrojone warzywa. Smażymy, aż jarzyny się zeszklą. Wlewamy bulion, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości warzyw. Usuwamy przyprawy, warzywa miksujemy na krem. Wlewamy wywar z grzybami. Chwilkę gotujemy.
Śmietanę mieszamy z dwiema łyżkami grzybowego wrzątku. Wlewamy do zupy. Zagęszczamy łyżeczką mąki rozprowadzoną łyżką zimnej wody. Doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy natką.
Czas przygotowania 55 minut. Cena porcji około 3,80 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 138 kcal Białko 3,3 g/Tłuszcz 5 g/Węglowodany 19 g.Źródło: Rewia