Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Prowansalska zupa pomidorowa"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1923
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1923
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
Soczewicę zalej zimną wodą, mocz 30 min. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Olej rozgrzej w rondlu. Zeszklij cebule i czosnek.
Dodaj przecier pomidorowy, osączoną soczewicę i dwie szklanki zimnej wody. Gotuj 40 minut na wolnym ogniu.
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Dodaj do zupy w połowie gotowania. Przypraw do smaku cukrem, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie