Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa z warzyw ekologicznych z mięsem drobiowym. Mam właśnie warzywka bez chemii i często ta zupa gości na moim stole. Jeśli zostaje z obiadu, przechowuję w lodówce na drugi dzień.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Woda, mięso, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, kostka EKO- gotujemy do miękkości mięsa
Kroimy/ścieramy warzywa: pomidory, paprykę, cebulę -w kostkę; por – w krążki; seler, marchew, pietruszkę, cukinię - na tarce o grubych oczkach;
Na 2 łyżkach oleju rzepakowego, na patelni, podsmażamy cebulę i ½ pomidorów, po chwili dodajemy śmietanę z mąką (dokładnie wymieszać w szklance), aby uzyskać rodzaj pulpy pomidorowej.
Gdy mięso jest miękkie, dodajemy do wywaru wszystkie warzywa (łącznie z pulpą pomidorową) i zarzucamy zupę makaronem; gotujemy około 30 minut.
Kroimy grubo zieleninę i dodajemy do zupy 5-10 minut przed końcem. Doprawiamy solą i pieprzem mielonym.