Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, rozgrzewająca i pyszna jesienna zupa
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 17
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 79
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 400
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19577
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 17
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 79
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 400
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19577
Składniki
Przygotowanie należy zacząć od ugotowania bulionu wołowego.
Obieramy i kroimy cebulę, tak samo robimy z porami. Czosnek należy obrać.
Na patelni topimy masło, którym szklimy cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy pora i podlewamy wszystko bulionem. Przykrywamy pokrywką i na średnim ogniu dusimy wszystko przez pół godziny.
Dodajemy sól i pieprz do smaku (proszę uważać z pieprzem, ponieważ por cebula i czosnek same w sobie są już ostre). Wszystko blendujemy na gładki krem.
Proponuję podawać gorący ze śmietaną, kawałkiem wołowiny, na której gotowaliśmy bulion i świeżym koperkiem. Życzę smacznego i zapraszam do obejrzenia filmu w którym pokazuję jak przygotować krem z porów od początku do końca.