Kaczka w dżemie morelowym

Kaczka w dżemie morelowym
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
Smaczne danie na niedzielny obiad.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kaczkę umyć, osuszyć i natrzeć solą, pieprzem i startą jedną cebulą. Z zewnątrz posmarować dżemem, ułożyć w brytfannie i piec w temperaturze 180 stopni 45 minut, polewając wytworzonym sosem. Odwrócić na drugą stronę i dopiec następne 45 minut. Marchewkę i jabłka obrać, drobno pokroić i ugotować z małej ilości wody do miękkości. Następnie zmiksować razem z jedną cebulą, czosnkiem i cynamonem. Ugotowaną kaczkę po porcjować i polać gotowym musem.

Komentarze do przepisu (1)

terwol 16 lutego 2018
Przepyszna!
Składniki
Składniki