Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Hiszpańska zupa pomidorowa z grzankami"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
45 minut • 4 porcje • 438 kcal/porcja • 4 zł/porcja
Sparz pomidory i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę.
Cebule drobno posiekaj i podsmaż na maśle. Dodaj posiekany czosnek i krótko podsmaż. Razem z pomidorami przełóż do garnka. Gotuj, aż pomidory zaczną się rozpadać.
Jeżeli konsystencja nie jest tak gładka, jak lubisz, możesz pomidory bardziej rozdrobnić, używając blendera. Dodaj warzywny bulion (tyle ile chcesz, w zależności jak gęstą lubisz zupę). Dopraw do smaku.
Paprykę pokrój w drobną kostkę i wrzuć do zupy.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Pokrój bagietkę na nieduże kawałki. Każdy skrop oliwą i natrzyj czosnkiem. Posyp serem. Zapiekaj, aż ładnie się zrumienią.
Do talerza nalej zupy, dodaj grzanki, posyp natką. Możesz dołożyć kleks jogurtu naturalnego.Źródło: Olivia