Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja grochówka jest ugotowana z grochu łuszczonego, smaczna i sycąca ale przede wszystkim gęsta, lubimy taką grochówkę że jak się łyżkę włoży to jest co nabrać , zupa połączona z niewielką ilością pokrojonych w kostkę ziemniaków, a na końcu zagęszczona zasmażką i podana z plastrami podsmażonego boczku wędzonego. Myślę że się przepis Wam się spodoba.
garnek, patelnia, łyżka duża,
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 168
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 24
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 98
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 434
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 168
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 24
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 98
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 434
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Składniki
Mięso i boczek opłukać, włożyć do garnka i zalać wodą tak, by mięso z boczkiem było przykryte. Doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć ogień i gotować ok. 40 minut, następnie dodać obraną pokrojoną marchewkę, pietruszkę oraz groch , gotować następne 20 minut. W razie potrzeby dolać wody. Gdy mięso będzie miękkie dodać obrane, pokrojone ziemniaki oraz liść laurowy. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Na koniec dodać podsmażoną cebulę a także podsmażoną kiełbasę. Całość przyprawić do smaku pieprzem i solą oraz majerankiem roztartym w dłoniach aby wydobyć aromat. Plastry boczku podsmażyć na suchej patelni. Gotową zupę zagęścić zasmażką z mąki i masła. Na talerze rozlać grochówkę i dodać po 2 plasterki usmażonego boczku. Udekorować natką pietruszki. Smacznego.
Przygotowany, podsmażony boczek.