Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flaczki z kurczaka to idealna wersja pysznej pożywnej zupy dla tych, którzy nie przepadają za klasyczna wersja "flaków". Szczególnie dla dzieci, które uwielbiają taką wersje. Zupka jest pyszna, pożywna i doskonale rozgrzewa w zimnie dni. Dodatkowo szybka i niezwykle prosta w przygotowaniu.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 155
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 74
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 397
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 155
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 74
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 397
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Składniki
Sposób przyrządzenia Udka zalewamy około 2 l zimnej wody. Całość solimy, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, następnie gotujemy na średnim ogniu. Dodajemy marchewkę, pietruszkę, seler, cebulę oraz pora. Przykrywamy a kiedy woda się zagotuje zmniejszamy płomień i uchylamy pokrywkę. Warzywa wyjmujemy po około 30 minutach, natomiast kurczaka gotujemy jeszcze kolejne 20 minut. Po tym czasie odcedzamy wywar, warzywa kroimy w paski lub ucieramy na tarce o grubych oczkach. Oddzielamy kurczaka od kości a uzyskane mięso kroimy cienko wzdłuż włókien na paski. Następnie gotujemy razem warzywa oraz mięso z kurczaka, cieszając co kilka minut a w więdzyczasie dodajemy przyprawy. Po około 10 minutach doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotujemy kolejne 5-10 minut i zdejmujemy z ognia. Przed podaniem dodajemy natkę pietruszki lub koperek w zależności od własnych preferencji. Smacznego !! Porada Wersja dla fanów zasmażki: na patelni rumienimy mąkę, dodajemy masło ciągle mieszając do rozpuszczenia, dodajemy odrobinę rosołu i rozcieramy do pozbycia się grudek. Dodajemy do wrzącej zupy.