Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zupa z kalarepowym spaghetti w białym winie, gotowa w ok. 20 minut. Pyszna odżywcza zupa ma tylko około 400 kcal. Kalarepa to skarbnica witamin i luteiny.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 24
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 76
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 24
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 76
Składniki
Obrane kalarepy pokroić spiralną krajalnicą w cienki makaron. Cebulę pokroić w kostkę. Olej rozgrzać w saganku i dusić na nim cebulę przez 2 minuty. Zalać białym winem i bulionem, zagotować. Dodać makaron z kalarepy, gotować 3-4 minuty. Wlać śmietanę, zagotować, przyprawić sokiem z limonki, solą, pieprzem cytrynowym. Zupę rozlać na talerze, posypać koperkiem i kawałkami ryby.