Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parzona, delikatna wieprzowa szynka, idealna na kanapki.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 75
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 75
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Składniki
Szynkę myjemy, osuszamy papierowymi ręczniczkami, nacieramy zmieszanymi, suchymi przyprawami. Natartą przyprawami szynkę zakrywamy i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Po tym czasie wkładamy szynkę do siatki i do rękawa piekarniczego, zawiązujemy z obu stron. Ponownie wkładamy tak zapakowaną szynkę na noc do lodówki. Na drugi dzień wyjmujemy szynkę z lodówki i parzymy ją w temperaturze 80 stopni do osiągnięcia w środku temperatury 68 stopni Celsjusza (mnie wyszło 160 minut).
Szynkę studzimy w wodzie w której się parzyła.
Ostudzoną szynkę wyjmujemy z rękawa do pieczenia i z siatki. Kroimy w plastry i zajadamy. Smacznego!!!