Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chciałam zrobić ciekawe danie i chyba się udało, polecam
Odsłon: 135
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5229
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4998
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 62
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 231
chciałam zrobić ciekawe danie i chyba się udało, polecam
Odsłon: 135
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5229
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4998
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 62
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 231
Składniki
Szynkę opłucz, osusz. Wymieszaj oliwę z: solą, pieprzem, słodką papryką, majerankiem i gałką. Mięso natrzyj przygotowaną pastą i włóż do lodówki na ok. 12 godzin.
Zamarynowaną szynkę obsmaż na oleju ze wszystkich stron. Paprykę i seler naciowy oczyść, opłucz. Warzywa pokrój na kawałeczki, dołóż do mięsa. Chwilę razem podsmaż. Potem podlej bulionem. Duś pod przykryciem około 90 minut. Szynkę wyjmij.
Sos zagęść mąką wymieszaną z odrobiną wody. Przypraw do smaku. Podawaj razem z mięsem.
<strong>Sandra Siebert z Lubonia</strong>Źródło: Naj