Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szynka staropolska w marynacie"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1748
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2707
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1748
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2707
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Składniki
Marynata: do zimnej wody dodaj ziele angielskie, liście laurowe i obrane ząbki czosnku, wsyp sól, dokładnie wymieszaj.
Mięso oczyść, umyj, włóż do zalewy, przykryj, odstaw w chłodne miejsce na 3-4 dni.
Szynkę wyjmij z zalewy, osusz, natrzyj przyprawą po staropolsku. Wstaw na godzinę do lodówki. Mięso włóż do rękawa do pieczenia, szczelnie zamknij.
Piecz ok. godziny w temp. 190°C. Po upieczeniu zostaw na pół godziny w rękawie, ostudź.
Czas przygotowania: 70 min. Ilość porcji: 10. Cena za porcję: 2 zł.
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie