Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schabowe zwijaki z pieczarkami i serem"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 265
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 62
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 66
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5374
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 265
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 62
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 66
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5374
Składniki
55 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji 4,70 zł • Przepis na 6 porcji
Schab myję, osuszam i rozbijam tłuczkiem na kotlety. Smaruję każdy płat mięsa cienką warstwą majonezu.
Pieczarki i cebulę obieram, kroję drobno, następnie podduszam je na patelni ok. 10 minut. Paprykę myję, a potem kroję w cienkie paski.
Na posmarowane majonezem kotlety wykładam łyżeczkę pieczarek, 1-2 plasterki papryki i plaster żółtego sera. Całość zwijam i spinam wykałaczką.
Mięso smażę na patelni, na rozgrzanym oleju do momentu, aż kotlety się zrumienią. Następnie przekładam je do brytfanki i dopiekam w piecyku około 30 minut.
Doskonałe na niedzielny obiad i nie tylko. Aneta Matusik z WiskitekŹródło: Kobieta i życie