Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schabowe roladki z orzechami"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4997
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 61
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4997
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 61
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Składniki
60 min • Porcja 380 kcal • Koszt porcji 3 zł • Przepis na 3 porcje.
Plastry schabu rozbijam młotkiem do mięsa na duże płaty. Orzechy i śliwki drobno siekam.
Do orzechów dodaję 3 łyżki bułki tartej, miód, sól i pieprz do smaku oraz jajko. Mieszam. Nadzienie dzielę na 3 równe części, rozsmarowuję na schabie i zwijam ciasno, nie spinam. Panieruję w jajku i bułce.
Smażę roladki na wolnym ogniu ze wszystkich stron. Pozostawiam pod przykryciem na malutkim ogniu, na 10 min. Roladki można też wstawić na 10-15 min do piekarnika.
Mięso podaję najczęściej z pieczonymi ziemniakami, lub frytkami i surówką z pora oraz marchewki doprawioną śmietaną.
Te roladki to łatwe i tanie danie na rodzinny obiad. Renata Pyzik z TarnogóryŹródło: Kobieta i życie