Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie muszą być zawsze tradycyjne schabowe bo ile można je jeść. Proponuję z ryżem, trochę dziwne ? ale pyszne ;)
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20231
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 134
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2056
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 726
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20231
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 134
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2056
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 726
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry, następnie rozbijamy.
2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
4. Po ugotowaniu wykładamy ryż do miski.
5. Wlewamy mleko.
6. Dodajemy ser starty na tarce o dużych oczach.
7. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
8. Na każdy kawałek mięso rozprowadzamy ryż, uklepując go ręką.
9. Schabowe obtaczamy w mące.
10. Następnie w jajku.
11. Na koniec w bułce tartej.
12. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
13. Kotlety gotowe. 14. Smacznego.